5 november 2020

UV-CAIR

UV-CAIR

VEILIGE KLIMAATBEHEERSING, VOOR UTILITEITSGEBOUWEN

Airconditioning en luchtbehandeling worden steeds populairder en bieden een hoge mate van comfort voor klanten en medewerkers. Tevens speelt airconditioning een rol bij de preventie van ziekten. Het is een erkend gegeven dat lucht fungeert als een drager voor het doorgeven van bacteriën, toxische stoffen, allergenen en andere ziekteverwerkers.

Airconditioning beschermt de werkomgeving door zoveel mogelijk van deze (gevaarlijke) stoffen uit de lucht te filteren en gelijktijdig de temperatuur op een dusdanig niveau te krijgen da er comfortabel gewerkt kan worden. Echter, virussen passeren deze filters waardoor de verspreiding ervan in de hand gewerkt wordt.

DE VOORDELEN, VAN UV DESINFECTIE

Airlet Continental heeft UVCair programma ontwikkeld om deze verspreiding tegen te gaan door middel van UV desinfectie. Het UV desinfectie systeem werkt synchroon met de airconditioning- c.q. luchtbehandelingsinstallatie.

Zodra deze aangeschakeld wordt treedt het UV systeem gelijktijdig in werking, de UV lamp is zodanig ingebouwd in een speciaal daartoe bestemde behuizing dat er geen UV straling uit de installaties komt. Al het (ontzichtbare) UV licht is in de installatie beschikbaar om zowel het koelerblok, de ventilator alsmede de lekbak te kunnen ontsmetten. Een groot voordeel van UV desinfectie is dat bacteriën, sporen en schimmels niet resistent kunnen worden tegen deze wijze van ontsmetten. Daarnaast is het milieuvriendelijk en energiezuiniger.

Het UV desinfectie systeem is beschikbaar op vrijwel alle modellen en capaciteiten airconditioning- en luchtbehandelingsinstallaties.

IMPRESSIES

REFERENTIES